Директор

Ванчо Димовски

РАБОТНО ИСКУСТВО
2014-2018 год Ракометен клуб “МЕТАЛУРГ” Скопје
Мај 2015- февруари 2017 Државно средно училиште СПОРТСКА АКАДЕМИЈА
Професор по наставниот предмет Тренинг-ракомет во ДСУ Спортската Академија,
Март 2017 год. Македонски Олимписки Комитет
Координатор за спортски програми: Задолжен за комуникација со спортските федерации.
Февруари 2018 – јули 2019 год. В.Д. Директор во ДСУ СПОРТСКА АКАДЕМИЈA

Јули 2019- сеуште Директор во ДСУ СПОРТСКА АКАДЕМИЈА

ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА ВО СПОРТОТ
Член на Македонска машка национална репрезентација 1997-2015
Август 1998-Јуни 2004 Ракометен клуб “ВАРДАР” Скопје
Член на клубот на позицијата пивот, со настапи во македонско првенство и настапи во Лигата на
Шампиони.
Септември 2004- Јуни 2005 Ракометен клуб “ПЕЛИСТЕР” Битола
Член на клубот на позицијата пивот, со настапи во македонско првенство и Куп купови.
Август 2005-Јуни 2006 Ракометен клуб “МЕТАЛУРГ” Скопје
Член на клубот на позицијата пивот, со настапи во македонско првенство и настапи во Лигата на Шампиони.
Август 2006-Јуни 2007 Ракометен клуб “ ГОЛД КЛУБ” СЛОВЕНИЈА
Член на клубот на позицијата пивот, со настапи во словенско првенство и настапи во Лигата на Шампиони.
Август 2007- декември 2015 Ракометен клуб “МЕТАЛУРГ” Скопје
Член на клубот на позицијата пивот, со бројни настапи во македонско првенство, Регионалната СЕХА ЛИГА и настапи во Лигата на Шампиони.
Долгогодишен член на Македонската машка национална репрзентација во ракомет, со над 200 настапи за тимот, како и учесник на три Светски првенства, Светско првенство во ракомет Хрватска 2009 година, Светско првенство во ракомет Шпанија 2013 и Светско првенство во ракомет Катар 2015, две Европски, Европско првенство во ракомет Србија 2012 и Европско првенство во ракомет Данска , како и Олипмиски квалификации во Гетеборг 2012 година.

Позначајни постигнувања во играчката кариера:
• 11 пати државен првак во ракомет во сениорска категорија
• 10 пати освојувач на Куп на Македонија
• освоено 5-то место на Европско првенство 2012 год во Белград
• освоено 9-то место на Светско првенство во Катар 2015 год.

ОБРАЗОВАНИЕ
Моментално Факулет за спортски менаџмент- Универзитет ФОН Скопје
Постдипломски студии по спортски менаџмент

Октомври 1997 – Феб 2007 Универзитет “Св. Кирил и Методиј ” Скопје
Професор по физичка култура