СЕЛЕКЦИЈА 2023/2024 Г Селективни тренинзи за упис на ученици во ДСУ Спортска академија 2023/2024год.

ФУДБАЛ:

15 мај 2023 во 09:00 часотТетово – на Спортски терен со вештачка трева Општина Тетово (Информации кај регионалните координатори Борче Мирчески 075/334-224 (за паралелка на Македонски Јазик) и Фисник Хисени 070/769-466 (за паралелка на Албански Јазик)

15.мај 2023 во 12:00 часотГостивар (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Кичево) – на терен со вештачка трева на Општина Гостивар (Информации кај регионалниот координатор Менсур Јакупи 075/300-400)

15 мај 2023 во 15:00 часотОхрид (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Струга и Дебар) – на Спортски терен со вештачка трева Билјанини извори во Охрид  (Информации кај регионалниот кординатор Гоце Толески 078/208-604)

17 мај 2023 во 10:00 часотВелес (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Градско) – на Гратски Стадион во Велес (Информации кај регионалниот координатор Диме Тодоровски 070/607-602)

17 мај 2023 во 13:00 часот Прилеп (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Крушево, М. Брод, Кавадарци и Неготино) – на Терен со вештачка трева на Општина Прилеп (Информации кај регионалниот координатор Тони Наумоски 078/308-575)

17 мај 2023 во 17:30 часотБитола (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Ресен, Демир Хисар) – на Терен со вештачка трева на Општина Битола (Информации кај регионалниот координатор Лазе Гаштаров 076/282 070)

19 мај 2023 во 12:30 часотСтрумица (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Гевгелија, Валандово, Радовиш, Дојран, Берово, Пехчево, Миравци, Демир Капија)

– на Терен со вештачка трева на Општина Струмица (Информации кај регионалниот координатор Александар Стојанов 070 916 756)

19 мај 2023 во 15:00 часотШтип (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Кочани, Виница, Свети Николе, Пробиштип, Делчево, Кратово, Крива Паланка, Каменица)

–  на Терен со вештачка трева на Општина Штип (Информации кај регионалниот координатор Димитар Маџунаров 078/476-715)

22 мај 2023 во 09:00 часотСкопје (други градови кои ги опфаќа ова селектирање: Куманово) – на Тренинг Центарот на ФФМ – Трибина на терен 1 Скопје (Информации кај кај регионалниот координатор Звонко Златановски на мејл zvonko.zlatanovski@ffm.com.mk)

НАПОМЕНА:

ЌЕ ИМА САМО ЕДЕН КРУГ НА СЕЛЕКТИРАЊЕ;

КАНДИДАТИТЕ ПРИ СЕЛЕКТИРАЊЕТО ТРЕБА ДА ГО ДАДАТ СВОЕТО ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, ДАТУМ НА РАЃАЊЕ, КЛУБ ВО КОЈ ИГРА И ПОЗИЦИЈА НА КОЈА ИГРА;

СЕКОЈ КАНДИДАТ ЌЕ ТРЕБА ДА ПОСЕДУВА ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД НЕ ПОСТАР ОД 4 (ЧЕТИРИ) МЕСЕЦИ ДЕКА Е СПОСОБЕН ЗА ТРЕНИНГ И НАТПРЕВАРИ КОЈ ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРИЛОЖИ ПРИ СЕЛЕКТИРАЊЕТО;

СЕКОЈ КАНДИДАТ СИ НОСИ СВОЈА СПОРТСКА ОПРЕМА ЗА СЕЛЕКТИРАЊЕТО (КАНДИДАТИТЕ ДА БИДАТ ОБЛЕЧЕНИ ВО ТРЕНЕРКИ, ДРЕС, ГАЌИЧКИ, ШТУЦНИ, КОСТОБРАНИ И КОПАЧКИ КАКО И ДА НОСАТ МАИЦА ЗА ПРЕСОБЛЕКУВАЊЕ, БИДЕЈЌИ НЕМА ДА СЕ КОРИСТАТ СОБЛЕКУВАЛНИ;

НА СЕЛЕКТИРАЊЕТО ЦЕЛОСНО ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ПРОТОКОЛОТ ДОБИЕН ОД ДСУ СПОРТСКА АКАДЕМИЈА

КОШАРКА:

05 мај 2023 во 13:00 часот Кавадарци – во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ Кавадарци

06 мај 2023 во 10:00 часот Скопје – на СРЦ Кале (голема сала) Скопје

08 мај 2023 во 11:00 часотКуманово – на СОУ „Перо Наков“ Куманово

ДОПОЛНИТЕЛЕН ТЕРМИН
23 мај 2023 во 09:00 часот во СКОПЈЕСРЦ Кале (голема сала) – за сите ученици и ученички кои нема да бидат во можност да се појават на горенаведените термини

РАКОМЕТ:

25 и 31 мај 2023 во 09:00 часот–на Скопје – во Спортска сала „Народни херои“ (сала при ФФОСЗ) на ул. Димче Мирчев бр.3 Скопје (лице за контакт Милева Велкова 077/932-747)

ТЕНИС:

05 мај 2023 во 10:00 часот – Тенис Клуб: ТЕНИС ПАРК ПОИНТЕР Скопје (Информации кај проф. Глигор Санев 075/351-118)

12 мај 2023 во 10:00 часот – Тенис Клуб: ТЕНИС ПАРК ПОИНТЕР Скопје (Информации кај проф. Глигор Санев 075/351-118)

Пријавените кандидати да бидат на локацијата половина час порано! Со себе да понесат лична идентификација (извод, пасош) и Потврда од спортска медицина (не постара од 4 месеци) и да бидат облечени во опрема за тренинг.

                                                                                                            Директор

                                                                                                     Ванчо Димовски