Елмас и Фенер, трансфер вреден 5.000.000 евра

Елиф Елмас ги урна рекордите на Балканот. Фенербахче даде азно неброено за да го земе фудбалскиот дијамант и во тоа успеа.

Фенербахче мораше да даде цели 5.000.000 евра за да го добие нашиот фудбалски бисер. И го доби, и тоа, мора да се каже, по тешки и долги преговори, кои траеја околу цела недела. Инаку, како што велат нашите информации, Елиф ќе зема околу 700.000 евра од сезона, плус вилата во Истанбул и, се разбира, некои други додатоци, и сето тоа изнесува вкупно 5 милиони за пет години. Тоа е рекорден трансфер за играч од 17 години.

Перо му посака добредојде.
Откако успешно ја заврши мисијата и помогна да се реализира трансферот, Перо Антиќ, преку својот Твитер, му посака добредојде на Елиф во семејството на Фенербахче.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*