Лука и Леонид ученици од Спортска академија, влегоа во состав на репрезентација за квалификации за Euro basket

Нашите ученици во состав на А репрезентација, доказ дека произведуваме репрезентативци

Ова е уште еден доказ дека нашето училиште произведува репрезентативци од највисок ранг.
Повторно на списокот на А репрезентација за настап на квалификации за Euro basket наши ученици. Лука
Савиќевиќ и Леонид Тодоровски дел од А репрезентација.
Лука Савиќевиќ беше добитник на признанието спортист на
генерацијата во кошарка во ДСУ Спортска академија

Спортска академија досега има произведено над 100 репрезентативци и влез во А состав. Само во кошарка досега има околу 30тина наши ученици пласирани на висок ранг (репрезентација и А-категорија).
Продолжуваме да ја негуваме нашата визија: Спортска академија-место за идни репрезентативци!
Нашиот успех зависи од успехот на нашите ученици! Браво за Лука и Леонид!