Меѓународен ракометен турнир во машка конкуренција во организација на ДСУ Спортска академија

Во рамките на меѓународниот ракометен турнир во машка конкуренција кој го организира ДСУ Спортска академија, на ден 30 мај 2017 година се одиграа два натпревари. Екипата на Спортска академија ја победи екипата на РК Црвена ѕвезда од Белград со резултат 35:28, додека натпреварот помеѓу РК Металург 2 од Скопје и РК Морнар од Бар заврши со резултат 34:27.

Денес, 31.5.2017г., со почеток во 16:00ч. во спортската сала „Македонски херои“ ќе се одигра натпреварот за трето место помеѓу екипите на РК Морнар од Бар и РК Црвена ѕвезда од Белград, а во 18:00ч. ќе се одигра финалето помеѓу екипите на Спортска академија и РК Металург 2.

[huge_it_gallery id=”12″]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*