Спортска академија го освои меѓународниот турнир СА2017

Селекцијата на ДСУ Спортска Академија победи во финалето на меѓународниот турнир во ракомет, на кој уште учествуваа и  РК Црвена Звезда, РК Металург и РК Морнар.
Во натпреварот за третотото место, РК Црвена Ѕвезда ја победи екипата на РК Морнар.

За најдобар играч беше прогласен Марио Танковски, најдобар стрелец  Никезиќ Никола, најдобар голман Матеј Петковски.


Наградите ги доделија Гино Стрезовски (проф. На катедрата Ракомет на ФФОЗС, поранешен селектор на репрезентација), Ванчо Јовановски (поранешен голман, тренер на РК Вардар во 90тите, поранешен селектор на ракометната репрезентација), Наумче Мојсоски (играч и репрезентативец), Ванчо Димовски (играч и репрезентативец), Томислав Андоновски (истакнат спортски стручњак и претставник на АМС), Александар Коцевски (директор ММ Брицо).

Повеќе на FB: ДСУ Спортска Академија   www.sportskaakademija.edu.mk

Сподели:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*