Теона Андова – нова шампионка на Македонија

Теона Андова, ученичка во ДСУ Спортска академија, го освои првото место на Државното првенство на РСМ во тенис за 2023 г. Андова до шампионската титула стигна откако во полуфиналето и финалето ги победи Симева и Данева.
Исто така, за нашата ученичка Ива Данева, ова беше трето финале и го освои второто место на првенството.