Голема победа на нашите тенисери – Македонија/Шведска 16:6

Спортската академија од 17 до 19 мај беше домаќин на пријателскиот двомеч помеѓу тенисерите од 1 до 4 година од Спортската академија и тенисерите од Тениската академија од Шведска (Гетеборг) одржан во Т.К ЈУГ Скопје.

Изразуваме голема благодарност до нашите тенисери кои извојуваа победа од 16:6 во мечеви.
Стручниот тим кој ја водеше Шведската селекција беше презадоволен од организацијата и најавија понатамошна соработка со нашата Академија и веќе се преговара за реванш мечеви во октомври оваа година во Гетеборг.

[huge_it_gallery id=”20″]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*