Одбележан денот на основањето на ДСУ Спортска академија

На 7-ми декември 2016 година беше одбележан денот на основањето на ДСУ Спортска академија. По тој повод беа организирани повеќе спортски настани.

Беше одигран натпревар со Фудбалската академија од Словенија

Во спортската сала „Народни херои“ беше одигран ракометен натпревар помеѓу селекцијата на Спортската академија и младинската селекција на РК „Металург“.


Во градовите каде ДСУ Спортска академија има дисперзирани паралелки денот беше одбележан со пријателски натпревари.

[huge_it_gallery id=”6″]

Скопје:

[huge_it_gallery id=”7″]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*