Стрезовски и Кастратовиќ со час по ракомет на Спортската Академија

Спортската Академија продолжува со реализација на своите идеи за што повеќе ракометни стручњаци да придонесат со стручна работа и помош во создавањето на нови врвни спортисти во нашата држава. Откако претходно предавач беше трофејниот хрватски стратег Лино Червар, денеска свој час по ракомет пред членовите од паралелката за овој спорт одржаа поранешниот македонски селектор, Гино Стрезовски, како и актуелната кормиларка на ЖРК Вардар, Индира Кастратовиќ.

Децата имаа што да научат од двете тренерски имиња, а на тренингот беа присутни и две ракометарки на ЖРК Вардар, Андреа Лекиќ и Андреа Пенезиќ.

gino akademija2

Kastratovic SA

kino akademija4

gino akademija3

gino akademija4

gino akademija5

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*