Таневска и Андонов, учествуваа на два ITF турнири

Учениците, Лука Љубен Андонов и Јана Таневска, од паралелките за тенис при ДСУ Спортска академија, учествуваа на ITF турнири од втора категорија. Лука Љубен Андонов учествуваше на турнири во Панчево и во Нови Сад, Р. Србија, а ученичката Јана Таневска на турнир во Хасково, Р. Бугарија.

Во претстојниот период учениците од паралелките за тенис при ДСУ Спортска академија ќе учествуваат на неколку меѓународни турнири од кои еден ќе се одржи во Скопје во периодот  од 24 до 30 април.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*